Coronavirus test voor oppervlakken

Om uzelf, uw personeel en eventueel bezoek of bewoners ervan te verzekeren dat ze veilig zijn, heeft Eurofins Food, Feed, Water een corona detectie service voor oppervlakken opgezet. Met deze test worden oppervlakken getest op het coronavirus. De test is voornamelijk geschikt voor het controleren van oppervlakken die vaak aangeraakt worden, zoals:

  • Deurklinken
  • Zeepdispensers
  • Betaalschermen
  • Bedieningsknoppen
  • Aanrechten/balies/bureaus
  • Leuningen
  • Verpakkingsmaterialen
  • Kranen

Als u een test laat uitvoeren door Bureau de Wit, ontvangt u binnen 36 uur het resultaat van de test. Indien uw bedrijf, ziekenhuis, zorginstelling of horecagelegenheid positief wordt getest, adviseren we u over hoe u hierop moet inspelen.

Vraag een corona detectie test aan

Omdat de corona detectie service slechts beperkt beschikbaar is, moet u van tevoren een aanvraag doen. Neem contact met ons op via onderstaande buttons.

info@bureaudewit.nl 036 536 7420

Hoe test Bureau de Wit op corona?

Met de nieuwe corona detectie service van Bureau de Wit testen we diverse oppervlakken op het SARS-Covid-2 (de officiële benaming van Covid-19, het coronavirus). De test bevat twee stappen op basis van RNA-extractie. Hierbij testen we met swabs of er een negatief of positief resultaat is. Als er twee keer een positief resultaat uit de test komt, krijgt u een ‘early warning’. Deze krijgt u binnen 36 uur samen met een compleet analyserapport. We geven u vervolgens advies over de bestrijding van corona. U kunt hierdoor tijdig reinigingsmaatregelen ondernemen.

Wordt de test wel veilig uitgevoerd?

De test wordt uitgevoerd door onze monsternemers. Zij dragen de benodigde beveiligde lichaamsbedekking, zoals handschoenen, brillen en mondkapjes. Daarnaast houden onze medewerkers zich aan de richtlijnen en houden ze dus anderhalve meter afstand. Hierdoor wordt de test veilig uitgevoerd.

Is deze test ook relevant voor mijn bedrijf?

Deze test is momenteel belangrijk voor ziekenhuizen en de zorg. Op deze plekken zijn de meeste risicogevallen aanwezig, maar wordt corona ook regelmatig daadwerkelijk gevonden. Daarnaast is het voor horecagelegenheden verstandig om een test aan te vragen. In België is deze test voor horecagelegenheden al verplicht voordat ze weer open kunnen.

Test laten uitvoeren door Bureau de Wit

Laat uw bedrijf testen op het coronavirus om er zeker van te zijn dat u, uw personeel en bezoek een veilige (werk)omgeving betreden. Omdat de test slechts beperkt op voorraad is, is het belangrijk dat u hem op tijd aanvraagt. U vraagt een corona test aan via onderstaande buttons.

info@bureaudewit.nl 036 536 7420

Kosten van de corona test

Voor de corona test voor oppervlakken betaalt u € 49,- per swab. Per adres geldt een minimale afname van 10 swabs. Deze prijs is inclusief monstername en voorrijkosten en exclusief btw.

Vragen over de test?

Als u vragen heeft over de corona detectie service of als u vragen heeft over uw situatie rondom corona, neem dan gerust contact met ons op. U doet dit door te bellen naar 036 536 7420 of door te mailen naar info@bureaudewit.nl.

Voor meer informatie rondom corona in de voedsel- en waterketen, leest u de volgende artikelen: