HACCP kwaliteitsaudits maken kwaliteit aantoonbaar

Uw klanten verwachten kwaliteit. Dit betekent dat u voortdurend bezig bent met het verbeteren van werkprocessen binnen uw bedrijf. Met een kwaliteitsaudit of kwaliteitsinspectie maakt u deze kwaliteit aantoonbaar. Bovendien laat u ermee zien dat u voldoet aan markteisen en wetgeving. Bureau de Wit heeft jarenlange ervaring op het gebied van kwaliteitsaudits en is erkend auditeur voor een breed scala aan kwaliteitsnormen en -standaarden. Onze adviseurs en inspecteurs zijn Lead Assessor. Dat betekent dat zij de vereiste kennis en vaardigheden in huis hebben voor het uitvoeren van kwaliteitsaudits op uiteenlopende kwaliteitssystemen.

Interne audits

Onze ervaren adviseurs toetsen of uw procesbeheerssysteem nog optimaal functioneert. Als er verbetermogelijkheden zijn vastgesteld, gaan zij samen met uw medewerkers aan de slag om tot een optimaal resultaat te komen. Dit gebeurt op basis van een op maat gesneden actieplan. Op deze manier bent u er zeker van dat u voldoet aan alle eisen die voedselveiligheidsprogramma’s stellen aan uw bedrijf of organisatie.

Nulmetingen en pre-audits

Bij een nulmeting toetsen wij in hoeverre uw bedrijf voldoet aan de wet- en regelgeving of een voedselveiligheidsschema (zoals Haccp, BRC, IFS, FSSC22000, hygiënecode). U krijgt van ons duidelijke en concrete informatie over waar uw bedrijf op het moment van de nulmeting staat. Vervolgens maken we een actieplan op maat, om te bepalen wat er nog moet gebeuren om te voldoen aan de vereiste kwaliteit.

Leveranciersbeoordeling met leveranciersaudits

De leveranciersbeoordeling is een belangrijk onderdeel van uw interne kwaliteitscontrole. U wilt er immers zeker van zijn dat u veilige en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen en diensten inkoopt bij betrouwbare leveranciers. Wij kunnen voor u onafhankelijke leveranciersaudits uitvoeren. Met deze kwaliteitsaudits toetst u of uw leveranciers voldoen aan de kwaliteit die u vereist en die u met hen bent overeengekomen. Ook wordt beoordeeld of uw leveranciers voldoen aan de wet- en regelgeving. De leveranciersaudit voeren wij uit op basis van bestaande schema’s, waarmee u direct invulling geeft aan de richtlijnen uit infoblad 64 en 65 van de NVWA. U kunt hiervoor ook uw eigen eisen formuleren, bijvoorbeeld de beheersing van een specifiek gevaar of onderling afgesproken procedures.

Kwaliteitssysteem opzetten en implementeren

Naast het uitvoeren van kwaliteitsaudits op kwaliteitssystemen, kunt u ons ook inschakelen voor het opzetten, implementeren en onderhouden van kwaliteitssystemen. Voorbeelden hiervan zijn: HACCP, BRC, IFS, FSSC22000, ISO9001, ISO22000, ISO14001 en HKZ. U krijgt van ons de garantie dat de door ons geschreven systemen certificeerbaar zijn.

Meer weten?

Meer weten over kwaliteitsaudits en/of het opzetten van een certificeerbaar kwaliteitssysteem voor uw organisatie? Neem gerust contact op met onze experts voor meer informatie.