Kalibreren thermometer legionella

De regelgeving legionella vereist dat u de watertemperatuur moet meten met een gekalibreerde thermometer. Werken met een gekalibreerd meetinstrument betekent niet alleen dat u voldoet aan de wettelijke eisen in legionellapreventie. Kalibratie van meetmiddelen is ook cruciaal in verantwoord legionellabeheer, de waarde die de apparatuur weergeeft mag namelijk niet teveel afwijken van de werkelijke waarde. Bureau de Wit kan uw thermometers kalibreren zodat u een goede en accurate weergave krijgt van uw watertemperatuur.

Diensten in kalibreren thermometers

Bureau de Wit biedt u een compleet dienstenpakket in het meten van watertemperaturen:

  • Kalibratie service thermometers (naar keuze inclusief abonnement).
  • Bestelservice Testo thermometers.

Voor meer informatie over deze diensten kunt u contact opnemen met een van onze experts.

Live temperaturen meten

Om de registratie en controle van temperaturen nog eenvoudiger te maken heeft Bureau de Wit een nieuw systeem ontwikkeld. Met het Live Temperaturen Legionella systeem kunt  live de temperatuur van drinkwaterinstallaties en warmtewaterinstallaties in de gaten houden. Hier leest u meer over dit systeem:

Kalibratie thermometer biedt zekerheid

Een gekalibreerde thermometer geeft u de zekerheid dat wat u meet écht klopt. Zijn er afwijkingen in de gemeten temperatuur ten opzichte van de werkelijke temperatuur? Dan neemt u wellicht onnodig maatregelen, omdat u denkt risico te lopen op de ontwikkeling van legionella bacteriën in uw watervoorziening. Ook het omgekeerd kan zich voordoen: u neemt geen maatregelen terwijl dit wél had gemoeten. U voorkomt dit met de kalibratie van uw meetapparatuur.

Hoe werkt de legionella preventie kalibratie service?

Thermometers moeten één keer per jaar gekalibreerd worden. Bij een kalibratie controleren wij in hoeverre uw meetinstrument afwijkt van de werkelijke temperatuurwaarde. U krijgt van ons een officieel kalibratiecertificaat. Daarin is de nauwkeurigheid van het instrument vastgelegd. Dit document kunt u laten zien als u bezoek krijgt van een controlerende instantie. Dat is de Inspectie Leefomgeving en Transport en/of het waterleidingbedrijf.

Kosten thermometer kalibreren

Wij kalibreren uw waterthermometer tegen een scherp en concurrerend tarief. Wilt u meer informatie over onze tarieven en leveringsvoorwaarden? Neem dan contact ons op.

Legionella waterthermometer kopen

U kunt bij Bureau de Wit uw thermometer watertemperatuur aanschaffen. De digitale thermometers van het merk Testo zijn zeer gebruiksvriendelijk. De volgende modellen thermometers kunnen we u tegen zeer scherpe tarieven aanbieden:

  • Praktische inklapbare steekthermometer: Testo 103
  • Robuuste kernthermometer met beschermkap: Testo 106
  • Multifunctionele infrarood- en steekthermometer in één: Testo 104 IR

Bent u geïnteresseerd in een van deze thermometers? Neem contact op met onze experts voor meer informatie.

Kalibreren thermometers met abonnement

U kunt bij de aanschaf van een digitale Testo thermometer ook gebruik maken van een abonnement op onze kalibratie service. Na iedere controle van het meetinstrument krijgt u een officieel Bureau de Wit kalibratiecertificaat.

Thermometer bestellen

Elke Testo thermometer heeft een jaar fabrieksgarantie en wordt geleverd met batterijen en kalibratiecertificaat. Uw meetinstrument is direct klaar voor gebruik. Neem contact op als u een thermometer wilt bestellen. Binnen een week heeft u de thermometer in huis.

Meer weten over het kalibreren van thermometers voor legionella?

Wilt u meer weten over thermometers, kalibratie en wat deze betekenen voor een goed legionella beheersplan? Neem direct contact op met de experts van Bureau de Wit voor meer informatie.