Legionellapreventie

Om de groei van legionellabacteriën te voorkomen, is gedegen beheer en controle op de waterkwaliteit en waterveiligheid noodzakelijk. Bureau de Wit vertaalt voor u de actuele legionellawetgeving naar de praktijk. Dit doen wij al meer dan 50 jaar voor zorginstellingen en bedrijven in heel Nederland. Wij bieden een veelzijdig pakket van diensten voor de preventie van legionella. Dat doen we onder andere voor bedrijven, zorginstellingen, voedselverwerkers en horecabedrijven.

Diensten legionellapreventie

Voor de effectieve bestrijding en preventie van legionella, biedt Bureau de Wit de volgende diensten:

Naast het uitvoeren van een legionella risicoanalyse en/of het opstellen van een legionella beheersplan voor uw onderneming, kunnen wij u ook helpen met advies, implementatie, beheer en periodieke controles. Dit bespaart u tijd en geld.

Live temperaturen meten

Om de registratie en controle van temperaturen nog eenvoudiger te maken heeft Bureau de Wit een nieuw systeem ontwikkeld. Met het Live Temperaturen Legionella systeem kunt  live de temperatuur van drinkwaterinstallaties en warmtewaterinstallaties in de gaten houden. Hier leest u meer over dit systeem:

Bureau de Wit maakt gebruik van een RVA geaccrediteerd laboratorium. Hierdoor zijn wij in staat u snel betrouwbare analyseresultaten te leveren. Voor het uitvoeren van legionella risicoanalyses, beheersplannen en legionellapreventie advies zijn wij gecertificeerd op basis van BRL6010 door KIWA.

Bureau de Wit ontzorgt

Als u een niet-prioritaire instellingen beheert, bent u niet verplicht tot legionellapreventie. Het is wel aan te bevelen een risicoanalyse en beheersplan legionella op te stellen en periodiek watermonsters te laten nemen. Uw klanten en medewerkers rekenen erop dat u uw verantwoordelijkheid in legionellapreventie serieus neemt. Bureau de Wit kan u hierin ontzorgen met een breed dienstenpakket.

Meer weten over legionellapreventie van Bureau de Wit?

Wilt u meer informatie over legionellapreventie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.