Allergenen-tool

Een eenvoudige manier om de allergenen in uw menu in kaart te brengen? Probeer nu de Allergenen-tool van Bureau de Wit. In samenwerking met PS Foodservice heeft Bureau de Wit een applicatie ontwikkeld waarmee u in een aantal simpele stappen per ingrediënt, maar ook per gerecht, het totale aantal allergenen kunt weergeven. U kunt zich direct inschrijven voor de tool met behulp van het formulier onderaan deze pagina.

Hoe werkt de Allergenen-tool?

Op basis van de ingrediënten die u zelf gebruikt, maakt de Allergenen-tool voor ieder uniek gerecht een receptenkaart waarop u duidelijk kunt zien welke allergenen aanwezig zijn. Het werkt als volgt:

 1. 1. Mijn magazijn

  Om gerechten samen te stellen, doorzoekt u de database van PS in Foodservice. U selecteert de gebruikte ingrediënten en plaatst deze in ‘Mijn magazijn’. U kunt ook zelf een ingrediënt toevoegen.

 2. 2. Mijn menukaart

  Nadat het magazijn is gevuld met de gebruikte ingrediënten, kunt u de eindproducten (gerechten) aanmaken die u op de menukaart wilt zetten. Een eindproduct kan ook een grondstof zijn, bijvoorbeeld als onderdeel van een samengesteld menu.

 3. 3. Allergenenoverzicht

  Met één druk op de knop maakt u een receptenkaart van het gerecht. Daarop staat welke allergenen er in dat gerecht zitten. Ook wordt per ingrediënt aangegeven of het allergenen bevat en welke allergenen dat zijn. Het allergenen icoontje (AL) maakt dit direct duidelijk.

Op de receptenkaart staat ook een recept en bereidingswijze.

Makkelijk en overzichtelijk

Met de Allergenen tool van Bureau de Wit kunt u een overzicht printen van al uw gerechten met daarbij per gerecht de vermelding van de aanwezige allergenen. Ook is het mogelijk om per gerecht een receptkaart printen. De allergenen informatie staat dan overzichtelijk bij elkaar op één pagina. Tevens kunt u de inhoud van uw digitale magazijn printen om een compleet overzicht te krijgen van álle ingrediënten die op voorraad zijn.

Voordelen

 • Dé digitale oplossing voor uw allergenenbeheer.
 • Uw allergenenmenukaart aanmaken in een paar eenvoudige stappen.
 • Aangesloten op de PS Foodservice database met wel 70.000 producten.
 • Producten worden door groothandel en fabrikanten continu up-to-date-gehouden.
 • Web-based; op ieder platform te gebruiken (pc, tablet, smartphone).
 • Meerdere printopties.
 • Ook uit te breiden met voedingswaarden.

Speciale aanbieding voor KHN-leden

Bent u lid van Koninklijke Horeca Nederland? KHN-leden kunnen voor € 65,- per jaar gebruik maken van de Allergenen-tool (normale prijs € 75,- per jaar).

Direct inschrijven

Wilt u gebruik maken van de Allergenen-tool? U kunt zich direct inschrijven op de website www.allergenentool.nl.
Hulp nodig? U kunt altijd bellen met een van onze medewerkers via: 036 536 74 20.

Daarnaast bieden wij u diverse andere diensten, waaronder opstellen legionellabeheersplanlegionella monstername
en keerklepcontrole.