HACCP cursus voor medewerkers

Wordt in uw organisatie voedsel geproduceerd, verwerkt of gedistribueerd ? Dan bent u verplicht ervoor te zorgen dat medewerkers die eet- en drinkwaren bereiden of behandelen een passende cursus of training hebben gevolgd. Uw medewerkers moeten weten hoe zij het HACCP plan of de hygiënecode waarmee uw bedrijf werkt moeten toepassen in de praktijk. Bureau de Wit biedt hierin een HACCP cursus op maat. Wij verzorgen branchegerichte cursussen en trainingen voedselveiligheid  voor uw personeel. Onze cursussen variëren van basis hygiëne tot HACCP voor gevorderden.

Werken met HACCP

Door het adequaat toepassen van het HACCP systeem kunt u uw klanten gegarandeerd veilig voedsel bieden. Dat vraagt om deskundige en goed opgeleide medewerkers. Wij helpen u daar graag bij. Met onze HACCP cursus houdt u de kennis en vaardigheden van uw medewerkers up-to-date. U bent er zo zeker van dat zij weten aan welke HACCP normen voldaan moet worden om veilig en hygiënisch te werken.

Doel van de HACCP cursus

De cursus HACCP heeft tot doel medewerkers bewust te maken van het belang van een goede hygiëne. Dit motiveert niet alleen om veilig en hygiënisch te werken. Medewerkers leren ook hoe zij effectief en efficiënt de stappen kunnen doorlopen die van belang zijn in voedselveiligheid.
In de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan:

  • Hygiëne en microbiologie.
  • Hygiënisch werken en schoonmaken.
  • HACCP algemeen.
  • HACCP binnen de horeca en/of zorg.

HACCP cursus op maat op uw eigen locatie

Wij verzorgen branchegerichte cursussen voor uw personeel. De cursussen variëren van basis hygiëne tot HACCP voor gevorderden. Trainingen kunnen klassikaal op locatie worden gegeven. Ook kunnen uw medewerker onze e-learning module volgen/doorlopen. We geven de HACCP cursus zowel bij uw bedrijf als in onze instructieruimte op ons kantoor in Almere. U bepaalt zelf de cursuslocatie.

HACCP cursus online via E-learning module

Bureau de Wit heeft ook een eigen E-learning module. Via internet kunnen deelnemers thuis de cursus online doorlopen. Met dit op maat gesneden en innovatieve lesprogramma kunnen zij zich heel gericht bijscholen op het gebied van regelgeving, HACCP en hygiëne.

Examen en certificaat voedselveiligheid

De HACCP cursus kan worden afgesloten met een examen. Deelnemers die het examen met goed gevolg afsluiten, krijgen het Haccp certificaat.