Allergenenadvies

Verzamelen en beheren van de verplichte allergeneninformatie is voor veel bedrijven behoorlijk arbeidsintensief. Deze allergenenplicht geldt voor onder meer restaurants, bakkerijen, cateringbedrijven, instellingen en groentespeciaalzaken. Zeker in de horeca, waar dagmenu’s voortdurend kunnen wisselen, kan het vastleggen van productinformatie een grote administratieve last zijn. Herkent u dit? Bureau de Wit is specialist in allergenenbeheer en ondersteunt u graag en vakkundig in het managen van de allergeneninformatie. U kunt ons inschakelen voor advies, trainen van uw medewerkers, opstellen van etiketten, onderhouden van specificaties en uitvoeren van allergenentesten.

Beheer allergenen horeca

Biedt u niet-voorverpakte levensmiddelen aan gasten of klanten aan in uw bedrijf? Dan is het voor u van belang om te weten met welke grondstoffen u werkt en welke allergenen deze grondstoffen bevatten. Deze productinformatie moet voorhanden zijn binnen uw bedrijf. U moet te allen tijde uw gasten of klanten kunnen informeren over mogelijke allergenen in uw producten. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u de verplichte allergenen informatie optimaal organiseert en aanbiedt.

Allergenenlijst warenwetregeling

De allergenenwetgeving die sinds 13 december 2014 geldt, vraagt van bedrijven die niet-voorverpakte levensmiddelen aanbieden dat zij aan consumenten allergeneninformatie kunnen geven over niet voorverpakte levensmiddelen.

De volgende allergenen vallen onder de nieuwe allergenenwet: glutenbevattende granen, ei, vis, pinda, noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macademianoten) soja, melk, (inclusief lactose), schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.

Meer weten over allergenen?

Wilt u meer weten over allergenen of heeft u specifiek advies nodig van onze experts?  Neem dan contact op voor meer informatie.