Hygiënecode keurmerk inspecties

De hygiënecode beschrijft hoe bedrijven hygiënisch kunnen werken met voedsel. De NVWA handhaaft deze hygiënecode. Controles door de NVWA worden niet van te voren aangekondigd. Het is raadzaam deze controles niet af te wachten en zelf preventieve maatregelen te nemen in voedselveiligheid. Bovendien vertrouwen uw klanten er op dat u veilig voedsel levert. Bureau de Wit is u graag van dienst in het verantwoord toepassen van de hygiënecode.

Zelfcontrolesysteem Hygiënecode

Werkt uw organisatie met de hygiënecode of een daarop gebaseerd voedselveiligheidssysteem? Dan is het zelfcontrolesysteem van Bureau de Wit voor u een goede manier om de kwaliteit en voedsel in uw bedrijf te waarborgen.

Met het zelfcontrolesysteem van Bureau de Wit werkt u constructief aan het toepassen van de hygiënecode. U kunt hiermee niet alleen het Bureau de Wit Keurmerk ontvangen. Bedrijfslocaties die langdurig goed scoren, komen ook onder verminderd toezicht van de NVWA te staan.

Voordelen zelfcontrolesysteem

  • Wij voeren een gedegen inspectie uit, waarbij alle elementen van de hygiënecode / regelgeving worden getoetst. De inspecties worden door onze zeer ervaren en deskundige keurmeesters uitgevoerd.
  • We maken een gedetailleerd verslag en (interactief) actieplan.
  • We begeleiden in de follow up van eventuele geconstateerde verbeterpunten.
  • U kunt de rapportage en het interactieve actieplan zelf via ons extranet systeem volgen. Aangedragen maatregelen kunt u zelf uploaden. Samen met onze adviseurs kunt u de geconstateerde verbeterpunten realiseren.

Voordelen van ons Keurmerk Voedselveiligheid

Door het voeren van het Bureau de Wit Keurmerk Voedselveiligheid toont u bij zowel uw gasten, medewerkers als bij de toezichthouder aan dat u voldoet aan de voor u geldende wet- en regelgeving. Locaties die het Keurmerk Voedselveiligheid hebben behaald worden door de NVWA beoordeeld met “voldoet, gebaseerd op inspecties door een geaccepteerd privaat controlebureau” op haar website.

Keurmerk logo

U ontvangt keurmerk stickers. Deze sticker kunt u op de deur van uw bedrijfslocatie plakken. Ook krijgt u een keurmerk-logo voor op uw website. Zo zien uw klanten direct dat het met de voedselveiligheid en hygiëne in uw bedrijf uitstekend is gesteld.

Meer weten over de hygiënecode voor voedselveiligheid?

Wilt u het Keurmerk Voedselveiligheid aanvragen? Of wilt u meer weten over werken met de hygiënecode? Neem dan contact met ons op.