
Praktische voedselveiligheidstips voor cateringbedrijven 🍽️
Voedselveiligheid is natuurlijk superbelangrijk in de catering. Om risico’s te minimaliseren en je gasten de beste kwaliteit te bieden, geven we je drie belangrijke tips:
✅ Houd de tijd in de gaten
Sommige producten horen in de koeling, maar als je ze tijdelijk ongekoeld presenteert, mag dit maximaal 2 uur. Zorg ervoor dat je hier strak op let om bederf te voorkomen.
✅ Allergenen altijd binnen handbereik
Gasten met allergieën willen snel weten of een gerecht veilig is. Zorg voor een duidelijke allergenenlijst die eenvoudig op te vragen is, bijvoorbeeld via een uitgewerkte declaratie. Zorg ook voor een trigger als ‘Heb je een allergie? Meld het ons!’ bij je gepresenteerde gerechten in de buurt. Zo herinner je mensen met een allergie eraan actief te vragen naar of een gerecht voor hen veilig is. Soms lijkt iets veilig, maar zit er toch een verborgen allergeen in het gerecht. Dat is voor je gasten niet altijd goed te beoordelen.
✅ Check de temperatuur in de vitrine
Presenteer je gerechten in een vitrine? De temperatuur in een vitrine is niet altijd gelijk verdeeld. Meet op meerdere plekken om zeker te weten dat al je producten op de juiste temperatuur blijven.
Wil je meer tips of advies over voedselveiligheid? Vraag het onze experts!