Sergey Kotenev Zkv9wgwmolk Unsplash
blue-brand-shape

Slagerij en Poelier

Borg de voedselveiligheid in jouw filialen

Circle shapes

Voldoe aan de hygiënecode als slagerij of poeliersbedrijf

Hygiënisch werken is erg belangrijk als slagerij of poeliersbedrijf. Daarmee voorkom je besmetting of voedselvergiftiging bij klanten. De hygiënecode helpt je te voldoen aan alle regels rondom voedselveiligheid. Om dit concreet te maken voor slagers- en poeliersbedrijven, geldt sinds 2021 de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Maar hoe toon je aan dat jouw bedrijf aan de hygiënecode voor een slagerij en poeliersbedrijf voldoet? Wij helpen je om álle eisen af te vinken en hier met minder moeite aan te voldoen. Met inspecties en een handige HACCP-app staan we voor je klaar.

EUF18474 Iconen RGB 02 05

Wij helpen je voldoen aan de hygiënecode voor slagerijen en poeliersbedrijven

De adviseurs van Eurofins Bureau de Wit hebben meegeschreven aan de nieuwe hygiënecode voor slagerijen en poeliers. Zij helpen ook jouw bedrijf om (aantoonbaar) te voldoen aan de hygiënecode. Hiervoor zijn meerdere opties:

 

  • We kunnen regelmatig een hygiëne-audit uitvoeren. Daarmee laat je je bedrijf toetsen aan de hygiënecode voor slagerijen en poeliersbedrijven.
  • Ook hebben we een HACCP-app, waarmee je één digitale totaaloplossing hebt voor alle meet- en registratieverplichtingen vanuit de HACCP. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, heb je alle meetresultaten bij de hand en kun je op tijd de benodigde taken uitvoeren.
8

Hygiëne-audit voor Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf

Eén van onze opties is een periodieke hygiëneaudit, waarbij we toetsen of jouw bedrijf aan de hygiënecode voldoet. Met de uitkomsten kun je de processen binnen je slagerij of poeliersbedrijf blijven verbeteren en zo nog betere kwaliteit leveren.

 

De hygiëne-audit levert je een auditrapport en een eventueel labrapport op, zodra je een score boven de 80% behaalt. Daarnaast kun je, afhankelijk van waar je voor kiest, een keurmerk krijgen. Met ons rapport heb je onafhankelijk bewijs om aan afnemers te laten zien dat je aan de eisen voldoet. Met het Keurmerk voedselveiligheid heb je daarnaast recht op verminderd toezicht van de NVWA. Je bedrijf wordt dan minder vaak gecontroleerd.

Madie Hamilton L9vxx8aeyj8 Unsplash
EUF18474 Iconen RGB 02 25

Waar kunnen we nog meer bij helpen?

We kunnen slagers en poeliersbedrijven ook helpen bij andere zaken rondom de hygiënecode. Al sinds 1961 houden we ons bezig met dit thema, waardoor we veel kennis en expertise kunnen inbrengen.

 

Ben je jouw EG-erkenning aan het behalen? Onze adviseurs begeleiden je daar graag bij en geven je het juiste monsternameschema. We voeren analyses zoals E.coli (STEC), salmonella, listeria, kiemgetal of voedingswaarden uit in onze eigen laboratoria.

 

Daarnaast zijn onze adviseurs volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom etikettering, houdbaarheid, allergenen, tracering en recall. Zij helpen je dus ook graag om wijzigingen door te voeren in jouw processen en kwaliteitssysteem.

Meer weten over de hygiënecode en onze begeleiding?

Wil je meer weten over deze thema’s of ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem contact met ons op.

Wij bieden deze diensten ook aan in samenwerking met de KNS en de Poeliersbond.