Lab Irma
blue-brand-shape

Laboratoriumonderzoek

Wij bieden chemisch en microbiologisch onderzoek voor gegarandeerde voedselveiligheid met landelijke dekking.

Circle shapes

Chemisch en microbiologisch onderzoek

Wil je zeker weten dat je producten voedselveilig zijn of moet je voedselveiligheid zelfs aantonen? Wij onderzoeken je producten graag in ons eigen laboratorium. Onze inspecteurs nemen zelf de monsters en zorgen ervoor dat het Eurofins-laboratorium deze op de juiste factoren onderzoekt. Daar kunnen we chemisch, sensorisch of microbiologisch onderzoek doen. Dankzij onze landelijke dekking staan we altijd snel voor je klaar. Ook voor spoed- of herbemonstering. De uitslagen krijg je direct daarna online te zien.

Accreditatie en 60 jaar ervaring

Eurofins Bureau de Wit is al 60 jaar een begrip in voedselveiligheid. Daar zijn we trots op. We voeren ons chemisch of microbiologisch onderzoek altijd uit in een Eurofins-laboratorium. Dit laboratorium is ISO/IEC 17025-geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) en geregistreerd onder nummer L154.

 

Altijd snel laboratoriumonderzoek mogelijk

In principe plannen we een productonderzoek op basis van jouw monsternameschema of het advies van onze adviseurs. Soms is het belangrijk dat onderzoek snel plaatsvindt. Dat is bij ons geen enkel probleem. Door onze landelijke dekking is er altijd een inspecteur in de buurt die je spoed- of herbemonstering snel kan inplannen.

 

Ook handig: via ons Dashboard zijn je uitslagen direct beschikbaar. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en voorkomen we voedselverspilling.

Microscope

Microbiologisch onderzoek

Bij microbiologisch onderzoek kunnen we je voedingsmiddelen op veel factoren onderzoeken in ons eigenlijk laboratorium. Onder andere het volgende is mogelijk:

●      We kunnen de houdbaarheid  en voedselveiligheid van producten controleren

●      We onderzoeken voedingsmiddelen op de aanwezigheid van ziekmakende bacteriën, zoals salmonella, listeria en E.coli (STEC)

●      We onderzoeken productmonsters en oppervlakteproeven om onze voedselveiligheidsinspecties te bevestigen

Lab Ouaffe 4

Chemisch onderzoek

Naast microbiologisch onderzoek om de hygiëne en voedselveiligheid te controleren, voeren wij ook chemisch onderzoek uit. Denk daarbij aan voedingswaarden- of allergenenonderzoek. Je weet dan zeker dat je voedingswaarden en allergenen correct vermeldt op het product. Dat is belangrijk om besmetting of verkeerde informatie te voorkomen. Verder testen we producten onder andere op de aanwezigheid van toxines, pesticiden en zware metalen.

Elisa

Meer weten?

Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor chemisch of microbiologisch onderzoek op jouw producten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer.