
Trainingen
Verbeter de kennis van je medewerkers met praktische trainingen in voedsel- en waterveiligheid, incompany of online.
Trainingen voedselveiligheid en waterveiligheid (incompany en online)
Zeker zijn van een goede basis voor voedsel- en waterveiligheid in jouw organisatie? Kwaliteit en veiligheid van voedsel en water begint bij je medewerkers. Als zij weten hoe ze de kwaliteit en veiligheid goed houden, dan is de basis gelegd. Onze trainers helpen je graag om de kennis van je medewerkers over voedselveiligheid op peil te houden. Boek een speciale incompany-training voedselveiligheid of waterveiligheid op maat. Of kies voor een praktische e-learning die je medewerkers kunnen volgen op het moment dat hen uitkomt.
Waarom een training bij Eurofins Bureau de Wit?
Eurofins Bureau de Wit is al sinds 1961 dé autoriteit in voedselveiligheid en legionellapreventie. We helpen als controle- en adviesbureau grote en kleine organisaties om te voldoen aan alle richtlijnen. In de horeca zijn we hier zelfs marktleider in. Daardoor kennen we de nieuwste wet- en regelgeving door en door.
Onze controleurs denken vaak mee bij het ontwikkelen van nieuwe regelgeving. En ze delen hun kennis graag met jouw medewerkers tijdens een training voedselveiligheid of waterveiligheid.
✔ Praktische, interactieve trainingen
✔ Up-to-date kennis over voedsel- en waterveiligheid
✔ Uitleg die voor iedereen begrijpelijk is
✔ Op jouw bedrijf toegespitste trainingen
✔ Ook e-learnings mogelijk
✔ Kleine investering voor veel leeropbrengst
Training voedselveiligheid
Deze training is voor iedereen die werkt met voedingsmiddelen en hun leidinggevenden. Tijdens de training over voedselveiligheid leren jouw medewerkers alles wat nodig is om op een veilige manier om in jouw branche te gaan met levensmiddelen. De training is altijd afgestemd op de hygiënecode die voor jouw bedrijf geldt. We geven veel praktische handvatten om de regels toe te passen en bespreken met deelnemers juist die dingen waar zij tegenaan lopen.
Vul de training voedselveiligheid eventueel aan met:
- Een nulmeting vooraf, waarin onze controleurs kijken hoe het er binnen jouw bedrijf nu voorstaat. Dan bespreken we tijdens de training ook de knelpunten die bij de inspectie zijn gevonden.
- Een e-learning na de training, waarin cursisten nog eens zelfstandig met de lesstof aan de slag gaan. Zo onthouden ze nog beter wat ze hebben geleerd.

Training allergenenbeheer
Hoe ga je goed om met allergenen, zodat je ook mensen met allergieën een veilige maaltijd biedt? Wat moet je hiervoor in de keuken regelen? En hoe communiceer je op de juiste manier over allergenen? Om jouw medewerkers alles te leren over allergenenbeheer, bieden we zowel een incompany-training allergenenbeheer als een korte, praktische e-learning over dit onderwerp.
Zowel de training als de e-learning is praktisch ingestoken en begrijpelijk voor iedereen. Iedereen die werkt met een hygiënecode kan er dus mee aan de slag gaan. Voor productiebedrijven hebben we een speciale training rondom dit thema.

Training voedselproducerende bedrijven
Voor productiebedrijven bieden wij speciale trainingen over voedselveiligheid. Altijd op maat, zodat jij er zoveel mogelijk aan hebt. We hebben diverse incompany-trainingen waarmee jouw medewerkers nog beter thuis worden in belangrijke thema’s.
Zo kun je bij ons incompany-trainingen boeken over thema’s als:
- Interne audits
- Allergenenbeheer
- De interpretatie van microbiologische analyseresultaten
- Listeriabeheersing
Ook in veel andere thema’s rondom voedselveiligheid zijn we goed thuis. Wil je een training boeken over een ander onderwerp? Ook dat kan! We denken graag met je mee om samen een training op maat te bedenken.

Training legionellapreventie
Legionellabesmetting voorkomen doe je door hier blijvend aandacht aan te besteden binnen je bedrijf. Wij helpen je hierbij. In samenwerking met ons zusterbedrijf Eurofins C-Mark bieden we trainingen in legionellapreventie. Zo houd je de kennis en vaardigheden van medewerkers up-to-date.
Deze training is er voor alle medewerkers die maatregelen voor legionellabeheersing uitvoeren én voor hun leidinggevenden in de hotelbranche, zorginstellingen, jachthavens, campings en zwembaden. Ook is de training interessant voor medewerkers die de technische installaties onderhouden. Na de training kunnen jouw medewerkers hun beheerstaken perfect uitvoeren. Ze kennen de risico’s van legionellabesmetting en weten hoe ze die kunnen voorkomen.

Training aanvragen of meer weten?
Wil jij een training over voedselveiligheid of waterveiligheid aanvragen? Of wil je meer weten over de opties? Neem contact met ons op. Dan denken we graag met je mee.
Praktische e-learnings over voedselveiligheid
Waarom onze e-learnings?
Vergroot op een efficiënte én leuke manier jouw kennis over voedselveiligheid. Volg onze e-learnings over HACCP of over allergenen. Daarmee leer je op jouw tempo en op het moment dat jou uitkomt alles over deze belangrijke thema’s. De e-learnings zijn geschikt voor iedereen, toegankelijk en altijd praktisch ingestoken. Volg de e-learning die bij jou past, zodat jij met nog meer zekerheid voedselveiligheid kunt garanderen.
Kiezen voor een e-learning van Eurofins Bureau de Wit betekent:
- Praktische e-learnings gebaseerd op 60+ jaar ervaring
- Online te volgen op jouw tempo
- Inclusief certificaat (1 jaar geldig)
- Beschikbaar in Nederlands en Engels
- Scherp geprijsd
Ook handig: je kunt managers koppelen aan de e-learning. Zo kan de manager zien wie de e-learning succesvol heeft afgerond en wie niet.
Investering
Deelname kost slechts € 24,95 (excl. btw) per persoon. Daarmee investeer je voor een klein bedrag in jezelf en je team.
Meld je direct aan
Klik hier om jezelf of je medewerkers in te schrijven voor onze e-learnings, je kunt direct aan de slag!
Welke e-learnings zijn er?
Wat leveren deze e-learnings je op?
HACCP
Na afronding van deze e-learning weten medewerkers de basisvoorwaarden goed door te voeren, kunnen zij veilig omgaan met voedsel en nemen ze de juiste maatregelen om te voorkomen dat gasten ziek worden van voedsel. Ze weten wat de HACCP inhoudt, hoe de Nederlandse wetgeving in elkaar zit en hoe je werkt volgens de hygiënecode. Ook zijn er speciale modules over coderen en temperatuurbeheersing, zodat medewerkers precies weten welke processen ze moeten volgen. En dat voor maar € 24,95 excl. btw per persoon!
Allergenen
Na afronding van deze e-learning weet je precies wat een voedselallergie en een voedselintolerantie zijn, welke 14 wettelijke allergenen er bestaan en hoe je deze in voedingsmiddelen herkent en in kaart brengt. Je begrijpt wat kruisbesmetting is en hoe je die kunt voorkomen, kent de wetgeving rondom allergenen en weet wat de basisvoorwaarden zijn om hiermee op een veilige manier te werken. Daarnaast leer je hoe je veilig produceert, producten correct etiketteert en helder en verantwoord communiceert over allergenen richting gasten en collega’s.
Wil je meer dan 10 personen aanmelden?
Wil je één van de e-learnings over voedselveiligheid of beide e-learnings aanschaffen voor meer dan 10 mensen? Dat kan. Mail daarvoor naar infobdw@ftbnl.eurofins.com.