Visual4.2
blue-brand-shape

Voedselveiligheid

Samen met jouw team zorgen we ervoor dat de kwaliteit en voedselveiligheid in je organisatie op orde zijn.

Circle shapes

Jouw partner voor controles voedselveiligheid, audits en meer

Voedselveiligheid is cruciaal voor elke organisatie die met voedsel werkt. Dat is belangrijk voor je gasten en cliënten. Ook wil je aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aantonen dat je voldoet aan de regels uit de hygiënecode. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie alle eisen afvinkt? Daarvoor staan wij al meer dan 60 jaar voor je klaar. We doen controles voedselveiligheid, nemen audits af, geven trainingen én hebben een HACCP-app ontwikkeld. Ontdek wat we voor jou kunnen doen.

Van controles voor voedselveiligheid tot laboratoriumonderzoek

Al sinds 1961 begeleidt Eurofins Bureau de Wit organisaties die werken met voedsel. In de horeca zijn we zelfs marktleider op dit gebied. Wij weten alles over de laatste wet- en regelgeving voor veilig voedsel. En we kunnen veel voor je betekenen op dit vlak. Je kunt bij ons terecht voor controles van de voedselveiligheid, maar ook voor andere diensten rondom veilig voedsel. Zo staan onze deskundige medewerkers voor je klaar voor:

●      Hygiëne-inspecties

●      Testen voor houdbaarheidsverlenging

●      Laboratoriumonderzoek

●      Etiketten voor voedingsmiddelen

●      Verificatie van thermometers

●      Voedselveiligheidschecks bij productiebedrijven

 

Wil je daarnaast zeker weten dat jouw bedrijf qua waterveiligheid goed zit? Dan ondersteunen we  je graag met legionellapreventie. Ook daar zijn we – samen met ons zusterbedrijf C-mark - goed in thuis.

20240820 Eurofins 0701 070

Geaccepteerd door de NVWA voor controles voedselveiligheid

Voor onze controles voedselveiligheid zijn we gecertificeerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Wij helpen je dan ook graag voldoen aan alle richtlijnen vanuit de NVWA.
Ook kun je, als je aan de voorwaarden voldoet, via ons deelnemen aan het Checkpunt Voedselveiligheid-programma.

Vent

Hygiëne-inspectie volgens jouw hygiënecode

Voedselveiligheid is belangrijk in elke branche. Of het nu gaat om horeca, zorginstellingen, retail of andere branches, het is cruciaal dat jouw voedsel veilig is. Wij helpen je om je voedselveiligheid op orde te hebben. Altijd in lijn met de richtlijnen die gelden binnen jouw branche. Tijdens onaangekondigde hygiëne-inspecties beoordelen onze inspecteurs in hoeverre jouw organisatie voldoet aan de hygiënecode. Met onze praktische adviezen kun je de voedselveiligheid verbeteren. Ook helpen we je om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Voedselveiligheid.

 

Is er voor jouw organisatie geen passende hygiënecode beschikbaar? Dan stellen we een voedselveiligheidssysteem op maat voor je op. Zo kunnen we alsnog een deskundige inspectie uitvoeren. 

20240820 Eurofins 0593 059

Hoe gaan we te werk bij hygiëne-inspecties?

Schakel je ons in voor een hygiëne-inspectie? Dan verloopt het proces als volgt:

  1. We maken kennis op locatie. We horen graag waar jij behoefte aan hebt. Kies je voor reguliere inspecties of wil je een keurmerk behalen? Ook kijken we hoeveel audits er nodig zijn en leggen we natuurlijk uit wie wij zijn en hoe we werken.
  2. Bij de kennismaking voeren we meteen een nulmeting uit. Hoe staat er het op dit moment voor? Wat zijn de verbeterpunten? Daar kun je direct mee aan de slag.
  3. Daarna vinden onaangekondigde audits (de hygiëne-inspecties) plaats. We spreken van tevoren af hoeveel audits er nodig zijn. Vaak zijn dit 4-6 audits per jaar. Als je voor een keurmerk gaat, zijn dit er soms meer.
  4. Na elke audit ontvang je een uitgebreid rapport. Daarmee krijg je zelf inzicht in de status van voedselveiligheid binnen je organisatie. Ook kun je je inspanningen aantonen aan gasten of cliënten en aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.


Als je structureel aan de eisen voldoet en daarmee een goede score behaalt op onze inspecties, kun je in aanmerking komen voor het Keurmerk Voedselveiligheid. Het voordeel daarvan is dat er dan minder controles verplicht zijn vanuit de NVWA.

EUF18474 Iconen RGB 02 29

Keurmerk voedselveiligheid

Als onderdeel van onze diensten helpen we je ook graag om het Keurmerk Voedselveiligheid te behalen. Daarmee val je onder het Checkpunt Voedselveiligheid-programma. Je komt voor dit keurmerk in aanmerking als jouw voedselveiligheid structureel onder controle is. Na het behalen van dit keurmerk staat je organisatie onder verminderd toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

 

Wij helpen je graag om dit keurmerk te behalen. Onze inspecteurs kunnen hygiëne-controles uitvoeren en leveren daarna altijd een uitgebreid inspectierapport op. Zo weet je precies in hoeverre jullie aan de richtlijnen voldoen en wat eventuele verbeterpunten zijn.

 

Werkt jouw organisatie met een branchespecifieke hygiënecode? Ook dan kun je het Keurmerk Voedselveiligheid behalen. In dat geval moet je met hygiëne-audits aantonen dat je werkt volgens de geldende regels. Uiteraard controleren we bij de audits dan specifiek op de punten die voor jouw branche gelden.

Ok Min[1]

Garandeer voedselveiligheid naar buiten toe

Nog een voordeel van het Keurmerk Voedselveiligheid is dat het vertrouwen wekt naar gasten, cliënten en medewerkers. Als je het keurmerk behaalt, dan komt jouw organisatie of bedrijf op de website van de NVWA te staan met de vermelding: “voldoet, gebaseerd op inspecties door een geaccepteerd privaat controlebureau”.

 

Ook ontvang je van ons de keurmerklogo’s. Die kun je op je deur of gevel plakken en op je website plaatsen. Zo kun je altijd aan gasten en medewerkers aantonen dat je voldoet aan de regels rondom voedselveiligheid die gelden binnen jouw branche.

Capture

Ook praktische trainingen over voedselveiligheid

Naast dat je controles voor voedselveiligheid aan ons kunt uitbesteden, bieden we ook trainingen aan. Daarin leer jij om zelf met de juiste processen zo goed mogelijk de hygiënecode op te volgen. Onze trainingen zijn praktisch en interactief. En altijd afgestemd op jouw organisatie!

 

Daarnaast hebben we een handige e-learning over voedselveiligheid. Daarin leren jouw medewerkers in 3 uur hoe je op een veilige manier, volgens de HACCP-regels, met voedsel werkt. Ook bieden we een e-learning over allergenen aan. Daarmee leren jouw medewerkers om op een correcte en veilige manier met allergenen te werken.

Meer weten over voedselveiligheid en inspecties?

Heb je vragen over onze hygiëne-inspecties, het Keurmerk Voedselveiligheid of over onze andere werkzaamheden? Of wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem telefonisch contact op of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan.