Digitaal legionellabeheer

Ons digitale logboek maakt de papieren registraties overbodig. Daarnaast zorgt de app ervoor dat alle beheerstaken op het juiste moment en op de juiste manier uitgevoerd worden. Naast het meten en registreren van de watertemperatuur controleert het programma ook of aan de juiste waarden wordt voldaan. U krijgt een signaal wanneer de meting is voltooid. Zo bespaart u water én tijd en worden de resultaten direct digitaal vastgelegd. Alle beheerstaken die u daarnaast nog moet uitvoeren vindt u als reminder direct op uw mobiele telefoon.

Overzicht en controle over uw legionellabeheer

Uw volledige legionellabeheersplan wordt overgenomen in de app. Vervolgens worden de juiste personen toegevoegd voor de uitvoer van het beheer. De app zorgt ervoor dat deze personen op het juiste moment een herinnering ontvangen voor het uitvoeren van hun taak. Bij een eventuele afwijking wordt er een signaal verstuurd naar de personen die u daarvoor heeft aangewezen. Vanuit het dashboard houdt u als eindverantwoordelijke het overzicht over de uitgevoerde en openstaande taken. Zo houdt u eenvoudig overzicht over het beheer, ook wanneer u verantwoordelijk bent voor meerdere locaties.

Koppeling met thermometer

Via bluetooth kunt u een thermometer koppelen aan de app. Hiermee worden de gemeten temperaturen automatisch vastgelegd in het digitale logboek. Daarnaast controleert de app zelf hoe lang de meting moet duren. Zo spoelt u dus precies lang genoeg en bespaart u tijd en water.

24-uurs monitoring

De app is uit te breiden met sensoren die 24 uur per dag metingen uitvoeren. Deze aanlegsensoren kunnen zelfstandig taken voor u aan- én afmelden. Doordat hij continu temperatuurmetingen uitvoert herkent hij verversing in de leidingen. Ziet hij temperatuuroverschrijdingen of is er onvoldoende doorstroming gedetecteerd? Dan zet de sensor taken op de takenlijst van de uitvoerder. Zo weet u altijd precies wat wél en niet gedaan hoeft te worden.

Meer weten over digitaal legionellabeheer?