Etiketten voedingsmiddelen

Consumenten moeten kunnen vertrouwen op betrouwbare en volledige voedingsinformatie op de etiketten van voorverpakte producten. Voor de etikettering van voorverpakte voedingsmiddelen gelden dan ook strenge regels. De Europese Verordening 1169/2011 verplicht bedrijven in de voedingsmiddelenproductie om elk voorverpakt product te voorzien van een voedingswaardedeclaratie en de minimale datum van houdbaarheid.

Etiketten voedingsmiddelen uitbesteden

Wilt u er zeker van zijn dat de etikettering van levensmiddelen voldoet aan de daarvoor gestelde eisen? Bureau de Wit biedt ondersteuning in het ontwikkelen en toetsen van etiketten van voedingsmiddelen. We doen dit voor zowel de Nederlandse- als internationale markt. Onze consultants worden ingezet via ons zusterbedrijf Eurofins Food Safety Solutions. Maak kennis met hen en lees meer over hun expertises.

Voedingswaarden

Het vermelden van voedingswaarden moet aan meerdere eisen voldoen. Onze experts adviseren u over de eisen die voor u gelden. Vervolgens voeren zij de benodigde berekeningen uit of faciliteren de onderzoeken in het Eurofins laboratorium. We doen dit zowel voor de Nederlandse- als de internationale markt.

Allergenen

De juiste vermelding van allergenen is van groot belang voor de gezondheid van de consument. Onze ervaren adviseurs zorgen ervoor dat uw etiket aan de eisen voldoet. Wanneer u dit combineert met een hygiëne-audit op locatie en laboratoriumonderzoek maakt u aantoonbaar dat uw productieproces van grondstof tot eindproduct veilig is.

Meer weten over het etiketteren van voedingsmiddelen? Neem dan contact op met onze experts.

Vraag een gesprek aan
contact