Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf

Wij hebben voor u uitgezocht wat de wijzigingen zijn.

Nieuwe hygiënecode van kracht

Sinds 1 maart 2021 is de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf van kracht. Maar hoe maakt u nu aantoonbaar dat uw bedrijf aan deze hygiënecode voldoet en daarmee aan de eisen en wensen van consumenten en retailers? En hoe zorgt u ervoor dat u fluitend álle eisen afvinkt?

Hygiëne-audit voor de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf

De adviseurs van Bureau de Wit hebben meegeschreven aan deze gids voor slagerijen en poeliers. Zij helpen ook uw bedrijf graag om (aantoonbaar) te voldoen aan de hygiënecode. Bijvoorbeeld met een regelmatige hygiëne-audit. Daarmee laat u uw bedrijf toetsen aan de hygiënecode.

Met de uitkomsten kunt u de processen binnen uw slagerij of poeliersbedrijf continu blijven verbeteren voor de beste kwaliteit. De hygiëne-audit levert u een certificaat óf een keurmerk op – net wat u kiest – bij een score boven de 80%. Met het certificaat levert u onafhankelijk bewijs aan uw afnemer; met het keurmerk heeft u daar bovenop ook aangepast toezicht van de NVWA.

Overige begeleiding van Bureau de Wit

Bent u bezig met het behalen van uw EG-erkenning? Onze adviseurs begeleiden u graag en voorzien u van het juiste monsternameschema. Analyses zoals bijvoorbeeld E.coli (STEC), salmonella, listeria, kiemgetal of voedingswaarden voeren wij uit in onze eigen laboratoria.

Daarnaast zijn onze adviseurs volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom etikettering, houdbaarheid, allergenen, tracering en recall. Zij helpen met het implementeren van de wijzigingen in de dagelijkse processen en uw kwaliteitssysteem.

Meer weten over de hygiënecode, begeleiding en laboratoriumanalyses?

Meer weten over deze onderwerpen? Neem contact met ons op.

In samenwerking met KNS en de poeliersbond