Langere houdbaarheid dan de hygiënecode voorschrijft

In de meeste hygiënecodes wordt gesteld dat zelfbereide producten slechts 2 of 3 dagen bewaard mogen worden. Om uw producten langer te mogen bewaren moet u kunnen aantonen dat uw product en uw werkwijze hiervoor geschikt zijn. Om in aanmerking te komen voor deze verlengde houdbaarheid moet uw product in ieder geval nagepasteuriseerd óf aangezuurd óf sous-vide bereid zijn. Wij maken vervolgens een theoretische onderbouwing waarin wordt beschreven dat uw receptuur en werkwijze voedselveilig zijn. Daarna voeren we microbiologisch onderzoek uit op uw product. We testen uw product op de laatste dag van de gewenste houdbaarheid. Indien het laboratoriumonderzoek aantoont dat uw product dan nog steeds veilig gegeten kan worden, mag u uw product bewaren voor de lengte van de aangetoonde houdbaarheid.

Lekker lang houdbaar voor productiebedrijven

Onze consultants bieden u al tijdens de ontwikkeling van uw product de zekerheid dat uw uitgangspunten over de houdbaarheid realistisch zijn. U krijgt advies over de receptuur en we controleren of natuurlijke conserveermiddelen en additieven het gewenste effect hebben. Daarna berekenen we of de gewenste houdbaarheid haalbaar is. Dit doen we door middel van voorspellende wiskundige modellen. Tenslotte voeren we een challengetest uit waarmee we de houdbaarheid onderbouwen volgens wetgeving. Lees hier verder.

Wilt u een advies op maat?