Legionella

Veilig water is voor uw onderneming van groot belang. Uw gasten, bewoners en medewerkers vertrouwen op een goede waterkwaliteit. Of het nu gaat om drinkwater, tapwater, zwemwater of het water van douches en sauna’s, zij rekenen op schoon en veilig water. Hoe zorgt u voor een gegarandeerde waterveiligheid tegen zo laag mogelijke kosten? Bureau de Wit is u hierin graag van dienst. Om u zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, bieden wij een complete dienstverlening met betrekking tot waterveiligheid.

Bureau de Wit bewaakt de waterkwaliteit voor onder andere:

De volgende Bureau de Wit diensten vallen onder waterveiligheid

Trainingen legionellapreventie

De controle op en het voorkomen van legionella binnen uw eigen bedrijf vergt ook blijvende aandacht van uw medewerkers. Bureau de Wit heeft daarom een training ontwikkeld die uw medewerkers de kennis en de vaardigheden geeft die nodig zijn om hier een effectieve rol in te spelen. Voor meer informatie over deze trainingen klikt u op de volgende link:

Waterveiligheid voor prioritaire instellingen

Voor prioritaire instellingen gelden strenge regels voor legionellapreventie. Bent u eigenaar of beheerder van een prioritaire instelling? U bent dan verplicht een legionella risicoanalyse te laten uitvoeren en te werken volgens een legionella beheersplan. Wij kunnen deze diensten voor u verzorgen.

Wilt u er zeker van zijn dat uw organisatie voldoet aan de meest recente regelgeving op het gebied van legionellapreventie? Bureau de Wit vertaalt de wetten en regels voor legionellabeheersing naar de praktijk zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wij onderzoeken wat noodzakelijk is en geven aan wat nodig is voor een wettelijk vereiste waterveiligheid. U krijgt zicht op alle regels waaraan uw onderneming moet voldoen om het water veilig te maken voor uw gebruikers. Daarnaast zorgen we voor de hulp die u nodig heeft voor de succesvolle implementatie van maatregelen om aan deze regels te voldoen.

Waterveiligheid voor niet-prioritaire instellingen

Voor niet-prioritaire instellingen geldt een algemene legionella zorgplicht. Deze zorgplicht is vastgelegd in de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit. De zorgplicht geldt voor eigenaren van sporthallen, kantoren, zorgwoningen en bedrijfsgebouwen. Zij moeten ‘deugdelijk’ water leveren. De maatregelen die zij daarvoor moeten nemen, staan echter niet beschreven in de wet. Eigenaren van niet-prioritaire gebouwen zijn dus zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van het drinkwater uit hun collectieve waterinstallatie.

Ook niet-prioritaire instellingen kunnen bij Bureau de Wit terecht voor een passende dienstverlening op het gebied van legionellapreventie.

Meer weten over waterveiligheid?

Meer weten over schoon en veilig water? De experts van Bureau de Wit vertellen u graag meer over dit onderwerp.
Bel ons: 036 536 74 20.  Of vul ons contactformulier in.