Etiketten voedingsmiddelen

Consumenten moeten kunnen vertrouwen op betrouwbare en volledige voedingsinformatie op de etiketten van voorverpakte producten. Voor de etikettering van voorverpakte voedingsmiddelen gelden dan ook strenge regels. De Europese Verordening 1169/2011 verplicht bedrijven in de voedingsmiddelenproductie om elk voorverpakt product te voorzien van een voedingswaardedeclaratie.

Etiketten voedingsmiddelen uitbesteden

Wilt u er zeker van zijn dat de etikettering van levensmiddelen voldoet aan de daarvoor gestelde eisen? Bureau de Wit biedt ondersteuning in het ontwikkelen en toetsen van etiketten van voedingsmiddelen. We doen dit voor zowel de Nederlandse- als internationale markt.

Verhandelbaarheidsrapporten

Retailorganisaties kunnen uw bedrijf vragen om een verhandelbaarheidsrapport. Een verhandelbaarheidsrapport verklaart dat uw producten veilig en conform wet- en regelgeving zijn geproduceerd. Dit verhandelbaarheidsrapport moet door een onafhankelijke organisatie zijn opgesteld. Het opstellen van een verhandelbaarheidsrapport kunt u aan ons uitbesteden. Wij zorgen voor een nette overzichtelijke rapportage, die u naar uw klant kunt versturen. Een verhandelbaarheidsrapport biedt informatie over:

  • Beheersing van de microbiologische en chemische veiligheid (laboratoriumonderzoek naar ziekteverwekkers, toxines, Pcb’s en specifieke bij het product horende gevaren).
  • Sensorische eigenschappen.
  • Etikettencontrole inclusief controle op eventuele claims.
  • Resultaten uit voedingswaardeonderzoek.

Meer weten over etiketten van voedingsmiddelen?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met de experts van Bureau de Wit voor meer informatie.